Pauline Broekema verzorgt lezing over Benjamin Broekema tijdens eindpresentatie

Journalist en schrijver Pauline Broekema is betrokken bij het project Twijstried. Zij is de auteur van Benjamin, een verzwegen dood (Arbeiderspers, 2001). Haar boek draait om Benjamin Heiman Broekema (Warffum, 12-8-1904 – Auschwitz, 17-8-1942), een van de meest productieve toneelschrijvers van het Noorden. Deze slagerszoon treedt als tiener in de voetsporen van zijn vader, maar blijft zich altijd vooral schrijver voelen. Behalve korte verhalen, een autobiografische streekroman, columns, Groningstalige radiopraatjes voor de VARA, schrijft hij – veelal Groningstalige – toneelstukken. Het blijspel ‘’Soort bie Soort’’ is een van de 46 stukken van zijn hand. Tijdens de eindpresentatie van het programma Twijstried, in Theater vanBeresteyn Veendam op 4 juni 2023, zal Pauline Broekema een lezing verzorgen.

Collectie Pauline Broekema

Het blijspel ”Soort bie Soort” zal op 3 juni (Grand Theatre) en 4 juni (vanBeresteyn) worden opgevoerd door twee verenigingen uit Nieuwolda: Toneelvereniging Tot Ons Genoegen en Rederijkerskamer Vooruitgang.

Foto’s uit de collectie van Pauline Broekema.