Pauline Broekema verzorgt lezing over Benjamin Broekema tijdens eindpresentatie

Journalist en schrijver Pauline Broekema is betrokken bij het project Twijstried. Zij is de auteur van Benjamin, een verzwegen dood (Arbeiderspers, 2001). Haar boek draait om Benjamin Heiman Broekema (Warffum, 12-8-1904 – Auschwitz, 17-8-1942), een van de meest productieve toneelschrijvers van het Noorden. Deze slagerszoon treedt als tiener in de voetsporen van zijn vader, maar blijft zich altijd vooral schrijver voelen. Behalve korte verhalen, een autobiografische streekroman, columns, Groningstalige radiopraatjes voor de VARA, schrijft hij – veelal Groningstalige – toneelstukken. Het blijspel ‘’Soort bie Soort’’ is een van de 46 stukken van zijn hand. Tijdens de eindpresentatie van het programma Twijstried, in Theater vanBeresteyn Veendam op 4 juni 2023, zal Pauline Broekema een lezing verzorgen.

Collectie Pauline Broekema

Het blijspel ”Soort bie Soort” zal op 3 juni (Grand Theatre) en 4 juni (vanBeresteyn) worden opgevoerd door twee verenigingen uit Nieuwolda: Toneelvereniging Tot Ons Genoegen en Rederijkerskamer Vooruitgang.

Programma Eindpresentatie Twijstried in VanBerensteyn Veendam
Zondag 4 juni, Museumplein 5a, 9641 AD Veendam

14.15 – 15.15 uur: Documentaire Het wonder van Le Petit Prince
15.15 – 16.00 uur: muziek
16.00 – 17.00 uur: Lezing Pauline Broekema
19.30 – 20.30 uur: Voorstelling Soort bie soort
20.30 – sluit: borrel + muziek

Kaarten (gratis, maar beperkte beschikbaarheid) voor de lezing en documentaire zijn hier te reserveren.
Kaarten voor de voorstelling Soort bie soort zijn hier te reserveren.

 

Foto’s uit de collectie van Pauline Broekema.