Luk Prinske wordt voorgelezen door Henk Scholte!

Op woensdag 29 maart organiseert Centrum Groninger Taal & Cultuur opeen Grunneger Oavend in het Der Aa-Theater in Groningen. Tijdens deze avond leest Henk Scholte van CGTC voor uit de nieuwe Groningse vertaling van de Antoine de Saint-Exupéry-boekklassieker Le petit prince: Luk Prinske, geschreven door Klaas Pieterman.

Luk Prinske
Op verzoek van Lenny Bulthuis, sociaal ondernemer bij Grand Theatre Groningen, vertaalde Klaas Pieterman Le petit prince van de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry in het Gronings. In 2023 is het tachtig jaar geleden dat het boekje voor het eerst verscheen. De uitgave van Luk Prinske is onderdeel van het Common Grand
programma Twijstried van Grand Theatre. Op zaterdag 3 juni wordt het boek hier gepresenteerd, inclusief vertoning van de documentaire Het wonder van Le petit prince van Marjoleine Boonstra.

Praktische informatie
Grunneger Oavend – woensdag 29 maart
Locatie: Der Aa-Theater, Groningen
Deur open: 19.30u, aanvang 20.00u (einde 22.00u)
Entree: 10 euro inclusief 1 drankconsumptie
Tickets verkrijgbaar via de ticketshop van CGTC en Erfgoedpartners:

Foto door Jan Glas